Hoe wordt brood gedroogd?

Wij als Van de Weijer zijn een drogerij, een duurzame om specifiek te zijn. Dit houdt in dat wij producten, zoals brood, drogen en gereed maken voor hergebruik. Dit is een innovatief proces, wat voor velen vrij abstract klinkt. Daarom leggen we hoe wij oud brood verwerken en waarom we nu duurzaam zijn.

Hoe wordt brood gedroogd?

Van restproduct tot kwaliteitsproduct

Hetgeen waar alles mee begon, en waar we nog steeds mee werken: oud brood. We nemen restpartijen brood af bij supermarkten, maar ook bij bakkers en bakkerijen. Eerst halen we het brood op, met plastic verpakking en al. Daarna gaan we het verwerken in onze fabriek. We scheiden het brood van het plastic en de afsluitclips. Het brood wordt daarna verwerkt tot korrels en gedroogd tot een soort paneermeel. Dit verkopen wij weer aan de veevoerindustrie, het dient namelijk als ingrediënt in veevoer. Zo dient het als een alternatief voor onder andere tarwe in veevoer en kun je een gebalanceerde blend construeren. En dat sluit naadloos aan bij onze kernwaarde, duurzaamheid: onze gehele drogerij draait op zelf-opgewekte energie, waar uit een oud product upgraden tot nieuw product van hoge kwaliteit.

 

Een milieuvriendelijk alternatief

Al dertig jaar duurzaam

Het is nu ruim dertig jaar geleden dat de basis voor Van de Weijer drogerij werd gelegd. Harrie van de Weijer besloot een milieuvriendelijk alternatief voor gas en olie te zoeken om zijn kippenstallen te verwarmen. Uiteindelijk kwam hij uit bij reststromen van hout. Deze methode, het verbranden van resthout dat geen enkele andere functie meer kan vervullen, hanteren wij vandaag de dag nog steeds. Niet meer om kippenstallen te verwarmen, maar we gebruiken het als bron voor ons bedrijf: de drogerij. 

 

Waarom Van de Weijer?

Een eerlijk familiebedrijf

We zijn een echt familiebedrijf dat focust op de toekomst en duurzaamheid. Als familiebedrijf vinden wij eerlijkheid en transparantie hartstikke belangrijk. We streven daarom ook naar gezonde, langetermijnsamenwerkingen. Hierbij horen dus ook eerlijke, competitieve prijzen die goed zijn voor de hele sector. Zo kunnen we op elkaar bouwen en elkaar blijven stimuleren. Geïnteresseerd in samenwerken? Of wil je gewoon kennismaken? Neem dan contact met ons op, en dan gaan we een kop koffie drinken. Bel ons op 077 820 0206 of stuur een mailtje naar welkom@vdwdrogerij.nl