Scheiden en drogen op maat

Al sinds 1988 gebruiken we onze vindingrijkheid om reststromen nieuwe waarde te geven. Daarom hebben we zelf onze drooginstallaties en droogtechnieken ontwikkeld die nu 24 uur per dag, 7 dagen per week verschillende stromen verwerken. We scheiden en drogen op één lijn; zo werken we nog efficiënter, beter en goedkoper. 

Is er een reststroom die we niet eerder hebben gescheiden en gedroogd? Dan testen, meten en optimaliseren we tot we met minimale belasting het maximale eruit halen. Daarvoor ontwikkelen we een nieuwe installatie als het loont.

Loondrogen

Loondrogen en eigen verwerking.

Wij werken zowel in opdracht (loondrogen) als voor eigen rekening. 

Wat de reststroom ook is, of hoe klein of groot; wij zijn erop ingericht om er alles uit te halen. Met een productiecapaciteit van 120.000 ton per jaar is geen batch te groot voor ons. Maar ook niet te klein; een ondergrens kennen we niet. 

We hebben verschillende drooglijnen voor verschillende productsoorten. Zo waarborgen we de kwaliteit. Hebben we je reststroom weer waarde gegeven, dan zorgen we met onze eigen logistieke faciliteiten voor correcte aan- en afvoer en milieuverantwoorde opslag. 

We drogen ook voor eigen rekening om zoveel mogelijk reststromen weer nieuw leven te geven. De nieuwe producten of grondstoffen die ontstaan, komen via de handel weer veilig bij de consument terecht.

Testdrogen

Drogen op kleine schaal.

Heb je het idee dat je nog niet alles haalt uit jouw reststroom? Of wil je juist eens testen of er waarde te winnen is uit jouw reststroom? Dan is testdrogen mogelijk bij ons. Met onze testdroger testen we verschillende productstromen om te ontdekken of drogen waarde toevoegt en wat die waarde dan is. We testdrogen in een aparte productieruimte, met optimale condities.

Drogerij op maat

We bouwen zelf droogmachines.

Vraagt je reststroom om een eigen drooginstallatie op maat? Dan ontwikkelen we die in eigen huis. Vindingrijkheid zit al sinds de oprichting in ons DNA. Met meer dan dertig jaar ervaring hebben we alle kennis om drogers te ontwerpen, installeren en onderhouden. 

Scheiden

Voor een schone reststroom.

Duurzaam drogen begint vaak bij scheiden. Voordat we reststromen drogen, zorgen we ervoor dat ze schoon zijn. Dat doen we door verontreinigingen te scheiden van de reststroom. Wij hebben daarvoor ons eigen scheidingssysteem ontwikkeld. Daarmee scheiden we bijvoorbeeld plastic van voedingsmiddelen. Het plastic zien we dan weer als nieuwe reststroom. Dus scheiden we ook die stroom totdat het plastic weer inzetbaar is voor recycling. 

Een voorbeeld
Oud brood dat vanuit de supermarkt bij ons komt, bevat nog verpakkingsmateriaal en sluitingen. Om die efficiënt en veilig van het brood te ontdoen, scheidt ons eigen scheidingssysteem geheel geautomatiseerd de plastic zakken en sluitingen
van het brood. 

Vragen over onze diensten?
Bel ons op 077-820 0206 of mail naar welkom@vdwdrogerij.nl.

 

Van de Weijer Drogerij

Industrieterrein Panningen 125
5981 NC Panningen
Nederland

Telefoon: 077 820 0206
Fax: 077 820 0207
E-mail: welkom@vdwdrogerij.nl