Scheiden en drogen

De transformatie van (duur) restant naar duurzame grondstof (waardevol)

Sinds 1995 drogen en verwerken wij (rest)stromen tot opnieuw inzetbare producten en zorgen wij voor een waardevermeerdering van een product. Wij hebben diverse drooginstallaties en droogtechnieken ontwikkeld, die inzetbaar zijn voor een breed scala van verschillende reststromen.

Loondrogen en eigen verwerking

productiecapaciteit van 120.000 ton per jaar

Wij werken zowel in opdracht van de leverende partij als voor eigen rekening. Met een productiecapaciteit van 120.000 ton per jaar, is geen badge te groot. Dit betekent niet dat de drogerij alleen grote volumes verwerkt. Een ondergrens bestaat niet. Naast verschillende drooglijnen beschikt de onderneming ook over eigen transportmiddelen en voldoende logistieke faciliteiten voor aan- en afvoer en milieuverantwoorde opslag. Wat voor eigen rekening gebeurt, is bestemd voor de handel.

Scheiden

Van reststroom naar waardevol eindproduct

Dit geldt ook voor het scheiden. Door verontreinigingen (sluitingen, verpakkingen) uit het hoofdvolume te verwijderen, verandert de aard en samenstelling van de reststroom.

Wij verwerken in grote volumes bijvoorbeeld dagverse (verpakte) broden die niet verkocht zijn. Deze zijn niet meer bruikbaar voor de verkoop maar nadat wij deze op een duurzame wijze scheiden en drogen is het eindproduct een duurzame grondstof.

Testdroger

Drogen op kleine schaal

Het is mogelijk om een testdroging bij ons op locatie in te plannen. Deze testdroger is speciaal ontwikkeld om een grote diversiteit aan productstromen te testen zodat vrij snel inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn die wij kunnen aanbieden en met welk resultaat.

Van de Weijer Drogerij

Industrieterrein Panningen 125
5981 NC Panningen
Nederland

Telefoon: 077 820 0206
Fax: 077 820 0207
E-mail: info@vdwdrogerij.nl